Open/Close Menu Service Auto | Piese Auto | Turda | Service Roti | Reglaj directie

În momentul când observați că mașina dvs. nu mai merge drept dacă lăsați volanul liber este foarte probabil să fie afectată geometria sistemului de direcție. În acel moment este recomandat să ajungeți la un atelier specilizat pentru a remedia problema cât mai repede posibil. Uzura asupra componentelor trenului de rulare, dar mai ales asupra anvelopelor este foarte mare.

Când este bine să verifici geometria?

În primul rând aceste lucru este recomandat în momentul în care mașina nu mai rulează drept fără ajustări din volan. Indicii pot să ofere și anvelopele care nu sunt uzate uniform. De asemenea, dacă efectuați reparații majore la trenul de rulare sau după un accident este recomandat să ajungeți la un service specializat pentru verificări.

Este diferență între geometrie și echilibrarea roților?

Uneori se face confuzie între aceste două operații, însă ele nu au nicio legătură. Reglarea paralelismului sau geometria constă în reglarea unghiurilor roților pentru a redeveni perpendiculare pe sol și paralele între ele. În schimb, echilibrarea unei roți permite rotirea roții fără ca aceasta să vibreze la anumite viteze.

De ce apar abateri de la geometria corectă?

Abaterile pot să apară atunci când, de exemplu, urcați o bordură cu viteză mai mare sau în momentul unui accident, chiar și ușor. Mai comun este atunci când treceți cu viteză ridicată printr-o groapă sau se întâmpla asta în mod repetat pe drumuri foarte proaste.

De ce este importantă reglarea geometriei?

În primul rând pentru a evita uzura suplimentară asupra anumitor componente ale trenului de rulare. Apoi, poate mai costisitor, pentru a nu uza excesiv anvelopele. Într-un singur sezon parcurs cu o geometrie incorectă, pneurile pot fi distruse peste nivelul la care asigură prestanțe ce nu afectează siguranța, iar un set nou de anvelope are un preț foarte ridicat.

Cât durează și cât costă această operație?

In majoritatea cazurilor, geometria roților din față și din spate este reglată în aproximativ 30 minute. Această operațiune constă în verificarea direcției și unghiurilor anvelopelor, în funcție de specificațiile constructorului auto. Reglarea geometriei este o operație foarte simplă pentru un service specializat. Prețul este de 70 lei pentru roți până la 17” inclusiv.

Pentru informații și programări sunați la 0722.579.797

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 EDO GARAGE | Solutii la prima cheie!

logo-footer

STAI CONECTAT CU NOI:               

Michael Kors outlet online,